Keski-Uudenmaan
Sukeltajat ry.

Sukellusta vuodesta 1978

Keski-Uudenmaan Sukeltajat ry.

Sukellusta vuodesta 1978

Keski-Uudenmaan Sukeltajissa lasten ja nuorten sukellustoiminta on käynnistynyt jo 1980-luvulla. Seuramme aktiivinen ja monipuolinen juniorityö on saanut valtakunnallista tunnustusta. Vuonna 1996 Nuori Suomi ry myönsi Keski-Uudenmaan Sukeltajille Sinetin.

Keski-Uudenmaan Sukeltajien junioritoiminnassa on mukana 3-14- vuotiaita lapsia ja nuoria, kaikkiaan reilut 100 juniori- ja nuorisojäsentä. Sukellustoiminnassa he tutustuvat meri- ja sukellusaiheiseen elämään sekä maalla että vedessä perusvälinein eli maskin, snorkkelin ja räpylöiden avulla.

Minikuutit ovat 3-6-vuotiaita sukeltajan alkuja. Minikuuttiryhmä eli perhesukellusryhmä tutustuu snorkkelivarustukseen ja sukeltamisen alkeisiin yhdessä vanhempien kanssa. Kuutit ovat 7-9-vuotiaita lapsia. He opettelevat leikin varjolla snorkkelisukelluksen saloja ja uinnin alkeita. Norpat ovat 10-15-vuotiaita lapsia ja nuoria. Norpat harjoittelevat perusvälinein lajinsa taitoja unohtamatta erilaisia pelejä ja leikkejä. Hylkeet ovat yli 15-vuotiaita nuoria. Hylkeet ovat monipuolisen snorkkelisukeltamisen harrasteryhmä, jossa mukavan kaveri-porukan kanssa on hauskaa liikkua.

Sinettiseura vuodesta 1996

Keski-Uudenmaan Sukeltajat on ollut Nuoren Suomen Sinettiseura vuodesta 1996. Sinettiseurat ovat nuorisourheilun laatuseuroja, jotka ovat saaneet tunnustuksen aktiivisesta ja kehityshaluisesta nuorisotoiminnasta. Nuori Suomi Sinetin seuralle myöntää Nuori Suomi lajiliiton suosituksesta.

Nuori Suomi Sinettiseurojen kaksitoista yhteistä laatukriteeriä toimivat seuran kehittämisen apuna ja laadun arvioinnin työkaluna. Kriteerit jakaantuvat neljään laadukkaan toiminnan osa-alueseen, joita voidaan tarkastella yksilön, ryhmän tai seuran näkökulmasta. Myös Keski-Uudenmaan Sukeltajat on sitoutunut noudattamaan näitä laatukriteereitä:

 

YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS

 1. Toiminnan lähtökohta on lapsen ja nuoren paras

 2. Ilmapiiri on kannustava

 3. Toiminnassa on yhdessä tekemisen kulttuuri

HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN

 1. Monipuolista, määrällisesti riittävää ja kehitystason huomioivaa

 2. Elämyksiä ja haasteita tarjoavaa

 3. Tukee oppimista ja antaa mahdollisuuden mitata kehittymistä

OHJAAMINEN JA VALMENTAMINEN

 1. Tapahtuu osaavassa ja innostavassa ilmapiirissä

 2. Huomioi erilaiset oppijat

 3. Kannustaa urheilulliseen elämäntapaan

VIESTINTÄ JA ORGANISOINTI

 1. Avointa ja vuorovaikutteista

 2. Roolit ja toimintatavat ovat selkeät

 3. Toimintaa kehitetään aktiivisesti

 

Nuori Suomi sinettiseuroja on tällä hetkellä 586, josta sukellusseuroja on kahdeksan.


Lisäksi Sukeltajaliitto velvoittaa sinettiseuroilta turvallisen sukeltamisen periaatteisiin sitoutumista ja niiden noudattamista kaikessa toiminnassa. Sukeltajaliiton koulutusohjeet, turvaohjeet, sukelluskoulutuksen eettiset säännöt sekä lasten ja nuorten sukellustoiminnan eettiset säännöt ovat toiminnan pohjana Keski-Uudenmaan Sukeltajissa. Voi tutustua ohjeisiin tarkemmin www.sukeltaja.fi sivuilla.

Kirjautuminen

Kirjautunut jäsen pääsee käsiksi vain jäsenille tarkoitettuun aineistoon.

Rekisteröityminen edellyttää seuran jäsenyyttä. Jos olet alan harrastaja, täytä
Jäsenhakemus

Toimintakalenterissa tulossa

Ei tapahtumia

JÄSEN, oletko rekisteröitynyt sivuille?

Jotta voit ilmoittautua seuramme Faster-reissuille sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä seuramme sivuilla.

HUOM! Jos olet mielestäsi rekisteröitynyt, mutta et edelleenkään pääse kirjautumaan sivustolle, lähetä sähköpostia webmasterille.

keskiuudenmaansukeltajat faster GA