Keski-Uudenmaan
Sukeltajat ry.

Sukellusta vuodesta 1978

Keski-Uudenmaan Sukeltajat ry.

Sukellusta vuodesta 1978

Norppamme kokoontuvat treenaamaan viikoittain Tuusulan uimahallille. Treenit ovat tunnin pituiset. Norpat harjoittelevat uintitekniikkaa, snorkkelisukeltamista ja pelastamistaitoja. Lajitaitojen ja ensiavun lisäksi norpat ehtivät paljon muutakin. Harjoituksiin sisältyy myös uppopalloa, ringetteä, jääkiekkoa, tukintyöntöä, erilaisia viestejä ja leikkejä. Ja kaikki tapahtuu tietenkin veden alla! Hallilla olon lisäksi norpat tekemät lajikokeiluja ja retkiä erilaisiin tapahtumiin ja paikkoihin, mm. nuorten SPR-ryhmiin, Mega Zoneen tai seinäkiipeilemään.

Norppaikäisille harrastajille järjestetään ympäri Suomea leikkimielisiä tekniikkakilpailuja, norpparalleja. Norpparalleissa ratkotaan erilaisia kinkkisiä tehtäviä, joissa vaaditaan niin älyä, kestävyyttä kuin nokkeluuttakin. Kesäisin norpat voivat osallistua valtakunnallisille norppaleireille. Leireillä snorklataan avovesissä ja opitaan esimerkiksi merimiestaitoja.

Tavoitteena on treenata snorkkelisukeltamisen lajitaitoja ja luoda monipuolisia hetkiä mukavan liikunnan parissa. Taitojaan norpat voivat kehittää Snorkkelisukelluksen peruskurssilla sekä Snorkkelisukelluksen jatkokurssilla.

Toimintamaksu

Norppien toimintamaksu on 80 euroa/norppa. Lisäksi lapsen tulee olla seuran jäsen.


Snorkkelisukelluksen peruskurssi

Snorkkelisukelluksen peruskurssi on tarkoitettu kymmenen vuotta täyttäneille, uimataitoisille tytöille ja pojille. Snorkkelisukelluskurssille voi osallistua myös koko perhe. Kurssin suorittanut saa kansainvälisen CMAS S2-snorkkelisukeltajakortin.

Kurssi sisältää kuusi  kertaa teoriaopetusta. Tunneilla käsitellään mm. sukellusfysiikka ja -fysiologiaa snorkkelisukelluksen näkökulmasta, sukellusturvallisuutta, meribiologiaa, merimiestaitoja, ensiapua ja yleisiä vesillä liikkumistaitoja. Lopuksi pidetään teoriakoe.

Allasopetusta snorkkelisukelluskurssilla on kuusi kertaa. Sen aikan opitaan mm. uintia ilman perusvälineitä, perusvälinetekniikka ja vedestä pelastamista. Lopuksi pidetään allastaitorata.

Kurssiin sisältyy myös yksi avovesipäivä. Avovesipäivän ainaka kokeillaan kurssilla opittuja taitoja luonnon vesissä.

Jokaisella kurssilaisella on omat perusvälineet eli räpylät, maskin ja snorkkelin. Lisäksi kurssilaisella tulee olla oma märkäpuku, märkäpuvun hanskat ja sukat, painovyö painoineen.

Snorkkelisukelluksen jatkokurssi

Snorkkelisukelluksen jatkokurssi on tarkoitettu 12 vuotta täyttäneille, snorkkelisukelluksen peruskurssin suorittaneille ja uimataitoisille (200m) sukeltajille. Kurssin suorittanut saa kansainvälisen CMAS S3- snorkkelisukeltajakortin.

 

Kirjautuminen

Kirjautunut jäsen pääsee käsiksi vain jäsenille tarkoitettuun aineistoon.

Rekisteröityminen edellyttää seuran jäsenyyttä. Jos olet alan harrastaja, täytä
Jäsenhakemus

Toimintakalenterissa tulossa

Ei tapahtumia

JÄSEN, oletko rekisteröitynyt sivuille?

Jotta voit ilmoittautua seuramme Faster-reissuille sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjä seuramme sivuilla.

HUOM! Jos olet mielestäsi rekisteröitynyt, mutta et edelleenkään pääse kirjautumaan sivustolle, lähetä sähköpostia webmasterille.

keskiuudenmaansukeltajat faster GA